outofammo.se

Spel online – dator, surfplatta, mobil & tv!

Dreamhack

Det som började som en liten träff mellan datorentusiaster i en källare i Malung för över 20 år sedan har idag utvecklats till en hel festival med tusentals deltagare.

Dreamhack har som sagt sitt ursprung i Malungs grundskolas källare där ett gäng träffades för att bland annat byta disketter och dylikt. Några år senare gjordes träffen till offentligt arrangemang i skolans matsal och Dreamhack var fött. Året var 1994.

Några år senare, nämligen år 1997 bestämde man sig för att göra Dreamhack till Sveriges största LAN-träff genom att genom att hyra Kupolen i Borlänge. Trots vissa problem med biljettförsäljning intog till slut 700 personer med datorer Kupolen. De kommande åren bara växte och växte Dreamhack och till slut också ur Kupolen.

2001 flyttade man till Elmia i Jönköping. Antalet deltagare var nu uppe i hela 5 000. Året därpå infördes ett arrangemang till vilket resulterade i ett Dreamhack Summer och ett Dreamhack Winter.

Som väntat växte festivalen ytterligare de kommande åren och 2006 översteg antalet besökare för första gången 10 000.

År 2010 började också e-sportturneringar ta plats på Dreamhack med miljontals kronor i prispotten.

Besöksrekordet för festivalen går att hämta från förra årets Dreamhack Winter som besöktes av imponerande 22 810 besökare. Rekordet för flest antal datorer sattes i somras när 17 618 datorer fanns på Dreamhack Summer i mitten av juni månad.